BABSKIE.PL - Forum dla Kobiet Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przyklejone
Autor Wiadomość
gwazdunia27 

Wysłany: 2008-08-27, 14:00   Przyklejone

jakies 3 mies temu byłam u mojego stomatologa i spotkałam tammłodadziewczynę, ktora miała strasznie popsute , poukruszanezeby...powiedziała mi ze połowe ma do usuniecia i czeka ją sztucznaszczęka...to wynik przebytej ciąży...dziewczyna miała takie strasznebole zebów w ciazy ze nie były one do wytrzynania...przelezała ciaze wszpitalu na srodkach p/bólowych...teraz czeka ja wydatek rzedu kilkutys zł na naprawe i wyrwanie zebów....
szczerze to sie powaznie wystraszyłam ....
Dodam że jeszcze przed ciąża sama miałam poważne problemy z zębami .Nic z tym jeszcze nie zrobiłam a okazuje sie że mam dziury w tylnych zebach(6) z obu stron na górze i na dole a za nimi to już jest katastrofa. Chciałabym sie dowiedzieć jak to wpłynie na dziecko .Bardzo sie o nie boje. Nie chciałabym żeby cos mu sie stało.Pomóżcie!Sad

agika 

Wysłany: 2008-09-21, 20:51   

gwiazdunio problem zębów to duży problem , miałam i miewam taki niestety
w ciąży nie robiłam zębów ale to tylko na wzgląd ,że bez znieczulenia nic sobie nie dam zrobić z zębami , a znieczulania w ciąży dawać nie można :-( dzieciom nic nie jest jedyne to było nie tak to coś nie tak miałam z wynikami ale tego już nie pamiętam
generalnie ciąża obciąża ( ale mi się rymnęło ) organizm kobiety ale nic się nie martw to z tą kobietą to nie ,mogło być tak ot sobie musiała już wcześniej mieć poniszczone zęby ze jej to się tak stało napewno przez okres 9 miesięcy aż tak zęby się nie zepsują ;-)

ania041287

Wysłany: 2008-11-05, 17:31   

Na dziecko nie wpłynie,ale jeśli jestes w ciąży to zęby i tak można leczyć ,wyrywać.Oczywiście najlepiej jak najwcześniej,ale nawet w 9 miesiącu ciąży w szpitalu potrafią wyrywać zeby.Chyba lepiej wcześniej wyleczyć zęby niż potem chodzić beż?

Odpowiedz do tematu